Skip to main content

Guideskola utomlands

Utbilda dig till reseledare hos Nordic Invasions samarbetspartner Utopia Guideschool
 

Information om Utopia Guideschool

Nordic Invasion samarbetar med Utopia Guideschool som erbjuder reseindustrins mest branschrelevanta utbildning. Skolans mål är att utbilda branschens bästa guider. Utopia har ett unikt koncept som gör Utopias guider till branschens i särklass mest eftertraktade. Skoltiden fylls dessutom med minnen, personlig utveckling, vänner för livet och mycket mer.

Utopia Guideschool är en 100% oberoende guideskola. Det betyder att skolan inte är knuten till något specifikt resebolag utan utbildar guider till hela resebranschen. Utopia Guideschool levererar inte bara guider till ett resebolag utan till flera fantastiska företag i resebranschen. Detta gör att Utopia har ett mycket bra och nära samarbete med flera företag i branschen. 

Utopias Guideschool fokuserar på att utbilda guider som klarar av alla olika typer av jobb i resebranschen. Det betyder att undervisningen är upplagd så att du skall bli väl förberedd för just det guidejobb du föredrar oavsett om det handlar om jobb som ungdomsguide, barnguide eller aktivitetsguide.

Prisvärd och kvalitativ reseledarutbildning

En guideskola ger dig otroligt mycket erfarenhet och upplevelser. Utopia Guideschool har skalat bort alla onödiga administrativa kostnader vilket gör att du får maximal valuta för pengarna och ett ytterst fördelaktigt pris i förhållande till andra guideskolor. Guideutbildningen hos Utopia är placerad på en destination där det garanteras en hög kvalitet och erbjuds bästa möjliga faciliteter. Utopia Guideschool skall vara den självklara språngbräda till en framtid som guide/reseledare.

Tiden på Utopia Guideschool är seriös, roligt och lärorik. Som elev på Utopia Guideschool och en del av "Utopia-familjen" ska du inte bara komma hem och vara nöjd utan du ska komma hem med ett välfyllt bagage. Skolans mål är att du ska komma hem med kunskaper och verktyg som du har nytta av resten av livet.

Som guideaspirant med ett kursbevis från Utopia Guideschool i handen har du något att vara stolt över. Kursbeviset ger dig ett "ess i rockärmen" för att hitta ett fantastiskt och spännande jobb i den ständigt växande resebranschen.

Jobbgaranti

Utopia Guideschools jobbgaranti betyder att varje elev som genomför kursen och blir godkänd får möjlighet till ett jobb inom resebranschen. Det kan vara som guide, reseledare, aktivitetsguide/animatör, barnguide, skidguide, hotellpersonal eller receptionist.

Kommer du till skolan med rätt inställning, lusten att lära, deltar aktivt på lektionerna, uppvisar mogenhet, teamwork, social och kulturell förståelse samt får godkända resultat på de olika slutproven erhåller du jobbgarantin. Utopia Guideschools instruktörer avgör tillsammans med vår HR-partner i resebranschen om du som elev är berättigad jobbgarantin. 
 
Majoriteten av Utopias Guideschools elever blir kvalificerade och erhåller jobbgarantin. Utopia Guideschool har branschens högsta anställningsprocent! 

Kortfattat innebär jobbgarantin att skolans samarbetspartners från flera resebolag kommer ner till skolan. Resebolagen kommer att hålla jobbsamtal och senare anställa guider/reseledare efter avslutad utbildning. Eleverna kan även efter skolan söka jobb hos någon av Utopia Guideschools många sammarbetspartners. Utopia är med dig hela vägen - Även efter guideskolan! Skolan och dina tidigare lärare hjälper dig att komma i kontakt med olika företag i resebranschen och arrangerar anställningsintervjuer fram till det att jobbgarantin är infriad.

Hur lång tid det går från att du har avslutat din guideutbildning till att du står i din uniform kan variera. Det som avgör är när resebolagen är i behov av nya guider/reseledare och personal. Det kan gå allt från mellan några enstaka dagar och upp till 4-5 månader innan du har ett anställningsavtal i handen.  

Läs mer om Utopia Guideschool här

  • Klarna logo
  • Vi ställer resegaranti hos Kammarkollegiet
  • UC logo